Facebook-tilin poistaminen (ja sen edut ja haitat)

Anonim

Skandaali, johon liittyy Facebook ja poliittinen konsulttiyritys Cambridge Analytica, on saanut kampanjan, jonka sosiaalinen verkosto ei todennäköisesti halunnut nähdä: #deleteFacebook.

Twitterissä näkyvä hashtag julkaisi Facebookin ilmoituksen, jossa se keskeytti Cambridge Analytican väärän profiilin tietojen turvaamiseksi. Yritys ilmoitti saaneensa pääsyn kymmenien miljoonien Facebook-käyttäjien henkilökohtaisiin tietoihin ja käytti sitä valitsijoihin vuoden 2016 vaalien aikana.

Ilmoitus herättää huolta Facebookin roolista sen foorumin vartioinnissa Venäjää häiritseviltä ja kolmansien osapuolten tietojen suojaamisesta.

Facebookin myöntämä tieto siitä, että tietoja on käytetty väärin yli kaksi vuotta sitten, auttoi luomaan #deleteFacebookin, joka on alkanut tehdä kierroksia Twitterissä:

Kaikki ne sivut, jotka keräävät, kuten
"Kuten jos muistat ..."
"Kerro henkilölle, että he näyttävät kauniilta"
"Say Amen"
"90% ihmisistä ei pysty ratkaisemaan tätä palapeliä, anna vastauksesi"
Jne.
Ihmisten on ymmärrettävä kaikki vain tiedonlouhinta. #DeleteFacebook

- 亅 Φ Ν Δ Η ₭ i レ レ ッ (@ deathbyd3s1gn) 17. maaliskuuta 2018

On elämää Facebookin jälkeen. Olen ollut Facebookissa ilmaiseksi jo useita vuosia ja se on enemmän kuin ok. Olen edelleen tietoinen ja kytketty. # BoycottFacebook # DeleteFacebook

- Melanie Miller (@ melmiller75) 18. maaliskuuta 2018

Lopuksi poistin @facebook-tilini. Jos olet vihainen siitä, mitä facebook on tehnyt meidän tietojemme kanssa, vain #deletefacebook Olemme kaikki siirtyneet MySpacesta, ja voimme siirtyä myös Facebookista. Muista, että emme ole asiakkaita, joita olemme tuote #CambridgeAnalytica

- Eric (@ecarpen) 17. maaliskuuta 2018

Jos tämä on vihdoin vioittanut sinut Facebookin lopettamiseen, voit valita vaihtoehdot:

Poista tilisi käytöstä. Facebookin mukaan tämä siirto poistaa profiilisi käytöstä ja poistaa useimmat jaetut kommentit tai valokuvat. Tiedot, kuten suorat viestit ystäville ja nimesi toisen henkilön ystäväluettelossa, saattavat silti näkyä. Tilisi aktivoituu aina, kun kirjaudut sisään. Tärkeää: Jos käytät palveluita, joissa tarvitaan Facebook-kirjautumistunnus, aktivoi tilisi uudelleen, mikä tarkoittaa, että kaikki on palautettu.

Poista tili. Jos olet tosissaan poistamassa Facebookia elämästäsi, voit pyytää tilisi poistamista. Kun vaihtoehto ehdottaa, kaikki tiliisi sidotut tiedostot poistetaan. Facebook sanoo, että kaikkien valokuvien, tilapäivitysten ja muiden tietojen poistaminen voi kestää jopa 90 päivää. Prosessin aikana kukaan ei voi tarkastella tiliäsi. Poistaminen tarkoittaa myös sitä, että Facebook-kirjautumista vaativilla verkkosivuilla ei enää kommentoida. Se voi vaikuttaa myös siihen, miten käytät sovelluksia, jos päätit kirjautua sisään Facebook-tunnuksillasi.

Entä Instagram? Muistettavaa, jos haluat todella paeta Facebookia: Heillä on myös Instagram. Joten jos olet tosissaan et halua tietojasi Facebookin lähellä, kannattaa harkita vaihtoehtoa.