Miten pysäyttää Facebook tunnistamasta kasvosi ja seurata verkkoliikkeitäsi

Anonim

Mozilla julkaisi Firefox-työkalun nimeltä Facebook Container, jotta sosiaalinen verkosto ei näe, mitä teet verkossa Facebookin oman sivuston ulkopuolella.

Kysyin vain kollegalta, jos tällainen sovellus tai laajennus oli olemassa jo tänään ja varmasti, se tekee. Voit lisätä sen avaamalla Firefox-selaimesi napsauttamalla yllä olevan työkalun linkkiä ja napauttamalla + Lisää Firefoxiin.

Laajennus kirjaa sinut ulos Facebookista, poistaa Facebook-evästeet ja ”seinät pois käytöstä”, joka toimii kaikesta muusta verkosta. (Evästeet ovat niitä tekstitiedostoja, joita sivustot käyttävät pitääkseen välilehdet sinuun.) Huomaat, että sana "Facebook" näkyy sininen osoiterivillä sen jälkeen, kun olet lisännyt laajennuksen.

Facebook-kontista:

Mitä se tekee?

Facebook Container toimii erottamalla Facebook-identiteetin erilliseksi säiliöksi, jonka avulla Facebookilla on vaikeampi seurata vierailujasi muihin sivustoihin, joissa on kolmannen osapuolen evästeitä.

Kuinka se toimii?

Tämän laajennuksen asentaminen poistaa Facebook-evästeet ja kirjaa sinut ulos Facebookista. Kun seuraavan kerran navigoit Facebookiin, se latautuu uuteen sinisen värillisen selaimen välilehteen ("Container").

Voit kirjautua sisään Facebookiin ja käyttää sitä normaalisti Facebook-kontissa. Jos napsautat muuta kuin Facebook-linkkiä tai siirryt muuhun kuin Facebook-sivustoon URL-osoitepalkissa, nämä sivut ladataan kontin ulkopuolella. Facebook-jako-painikkeiden napsauttaminen muissa selaimen välilehdissä lataa ne Facebook-kontissa.

Sinun pitäisi tietää, että näiden painikkeiden käyttäminen siirtää tietoja Facebookille sivustostasi, josta olet jakanut.

Ilman laajennusta Facebook, kuten Google ja muut yritykset, voi seurata sinua, kun vierailet monilla verkkosivustoilla, kuten niissä, joissa on Facebook-painike. Se tarkoittaa, että Facebook saa enemmän kuin vain henkilökohtaisia ​​tietoja, joita se voi käyttää mainosten kohdistamiseen profiilisi perusteella.

Facebook-tietojen lataaminen

Se on uusi askel selaimissa entistä vakuuttavammaksi kaikkien niiden puolesta, jotka käyttävät niitä suojaamaan yksityisyyttä hieman paremmin. Tässä muutamia muita.

”Facebook-kontti eristää Facebook-identiteettisi muusta web-toiminnostasi. Kun asennat sen, voit jatkaa Facebookin käyttöä normaalisti. Facebook voi edelleen tarjota palvelua sinulle ja lähettää sinulle mainoksia ”, Mozilla kirjoitti blogiinsa. "Erona on, että Facebookille on paljon vaikeampaa käyttää Facebookista kerättyäsi toimintaa lähettämään sinulle mainoksia ja muita kohdistettuja viestejä."

Kun jatkat laajennusta, se kirjautuu ulos Facebookista, poistaa kaikki Facebook-evästeet, tallentaa tekstitiedostot ja sivustot pitävät välilehdet sinussa.

Kun seuraavan kerran lataat Facebookia, Firefox sijoittaa sen erilliseen säiliöön, jonka otsikkorivillä on sininen sana "Facebook".

Lisätietoja siitä, miten laajennus toimii, mukaan lukien varoitus siitä, että Facebook Container voi sotkea verkkosivustoja, joissa käytät Facebook-tunnuksia, kirjaudu sisään, tarkista Mozillan esittely Facebook Containeriin.

Facebook-kasvojen tunnistus

Okei, kuten olemme nyt perustaneet, Facebook tietää paljon sinusta. On todennäköistä, että olet antanut sille nimesi, kotikaupungin, työnantajan nimen ja muut tärkeät identiteettisi. (Katso, miten voit selvittää, mitä - täällä.)

Se tietää myös, mitä näytät. Tietokonealgoritmien maagian ansiosta Facebook ottaa valokuvia, jotka olet ladannut ja jossa on kaava, jonka avulla se voi tunnistaa kasvosi ulos kaikista muista sosiaalisesta verkosta.

Facebookin toimitusjohtaja Mark Zuckerberg todistaa ennen kongressia kiistoja käyttäjien tietojen vuotamisesta. Playboy on deaktivoinut Facebook-tilinsä vastakkain.

Facebook tekee sen mukavuuden nimissä - joten se voi merkitä sinut valokuviin, joita muut ihmiset lataavat, tai ilmoittaa, jos joku yrittää käyttää profiiliasi kuvina omina.

Pidän henkilökohtaisesti tätä ominaisuutta ja miellyttää, että voin sallia itseni merkitsemisen kuviin tai ei. (Inhoan, kun ihmiset merkitsevät minut valokuviin mainostamaan jotain ja ajattelevat, että nimeni merkitseminen merkkeihin saa heille erityistä huomiota. HATE IT.) Muut suuret syyt Facebookiin ovat:

- Suosittele kavereiden ja perheen lähettämien valokuvien tunnisteita.

- Voit ilmoittaa, kun olet valokuvassa - vaikka et ole merkitty.

- Hälyttää, jos joku käyttää profiiliasi valokuvana. (Tämä on tapahtunut myös minulle - persoona ja roskapostitilit).

- Näkövammaisten auttaminen tietää, kuka on valokuvassa.

Mutta - jos luulet että se on kammottavaa, että Facebookilla on tällainen kasvojentunnistus, ja kuluttajaryhmät kertoivat Federal Trade Commissionille juuri siitä, että valituksen perjantaina - siellä on melko helppo tapa estää sovellus etsimästä kasvojasi jatkuvasti:

Avaa Facebook-sivusi Webissä tai Facebook-sovelluksesi sisällä Asetukset-valikosta.

Napsauta Kasvontunnistus-välilehteä.

Napsauta ”Muokkaa” -painiketta kasvojentunnistuksen vieressä.

Muuta asetusta ”Kyllä” -asetukseksi ”Ei”.

Valitse Sulje.

Olet valmis!

Facebookin mukaan tämän ominaisuuden kytkeminen pois päältä poistaa automaattisesti kaikki tiedot, jotka Facebookilla on kasvojesi suhteen, ja estää sen edelleen puhdistamasta kuviasi selvittämään, mitä näytät.

Tämä saattaa antaa sinulle mielenrauhan, mutta muista, että kun olet muuttanut tätä asetusta, et enää saa hälytyksiä, jos joku lähettää valokuvan sinusta, mutta et merkitse sinua ensin. Se on kaikki tai ei mitään käsitellä juuri nyt.

Toivottavasti Facebook muuttaa sitä, kun kaikki muut yksityisyyden suojaa koskevat kysymykset he työskentelevät.